Een WordPress site verhuizen

Er is geen vraag die je omtrent WordPress sites kunt stellen, of er is wel een handige plugin voor. Grote vraag is natuurlijk: welke dan? De spreekwoordelijke vele bomen waardoor je het bos niet meer kunt zien is hier zeker van toepassing.

Eén beproefde methode is kijken naar hoeveel downloads van de betreffende plug zijn gedaan en hoe deze door de gebruikers gemiddeld werden gewaardeerd. Daarnaast zijn er enorm veel ‘reviews’ te vinden op Internet, waar bloggers hun bevindingen publiceren en in feite uw huiswerk al hebben gedaan.

Zo zochten we gisteren naar een goede methode om een aantal WordPress sites te verhuizen. Zowel verhuizen op dezelfde server/host naar nieuwe subdomeinen, als verhuizen van de ene hosting-partij, naar de andere. De UpdraftPlus migratie/clone module leek hiervoor uitermate geschikt. Deze tool gebruiken we ook al voor de reguliere backups.

De oude site en nieuwe site wisselen een sleutel uit en vervolgens is migratie natuurlijk niets anders dan een backup maken en op een andere server een restore doen.

De praktijk bleek weerbarstig, want alhoewel het proces niet moeilijk in te richten is, mag je geen enkel detail overslaan en al snel blijkt dat instellingen aan host-zijde (bij uw provider dus) roet in het eten kunnen gooien. Hierdoor bleek dat de backup niet volledig kon worden uitgewisseld en restoren bleek niet mogelijk. Instellingen die bovendien niet allemaal door de klant konden worden bepaald.

Zoeken op internet leverde vervolgens een andere plugin op: DuplicatorPro.

Minder ‘gelikt’ wellicht dan de plugin van Updraft, maar wel een tool die ons in staat stelde binnen 15 minuten, een volledige (en zeker geen kleine) WordPress site van a naar b te verhuizen en foutloos ‘up and running’ te krijgen.

Zo zie je maar dat we ook hier ons beter eerst even hadden moeten verdiepen in de verschillende tools in plaats van de plugin gebruiken die we toch al hadden draaien.

Duplicator Pro, migratie, NetTactics, Updraft, wordpress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.