2019: Waarom WordPress

Waarom kiezen toch zo veel mensen voor een Content Management System en dan meer specifiek: voor WordPress? Soms is het niet altijd duidelijk hoe een marktleider op zijn of haar positie is terechtgekomen, maar in het geval van WordPress, zijn daar wel enige duidelijke oorzaken voor aan te wijzen.

Maar eerst over het hoe en waarom van een Content Management System (CMS). Zoals het Engels al sterk doet vermoeden gaat het om een omgeving om de inhoud van uw website te beheren. Het komt immers maar zelden voor dat u een volledig statische website bouwt of laat bouwen. De inhoud zal bijna altijd moeten worden aangepast/bijgehouden om actueel te blijven. Met een gebruikersvriendelijk CMS gaat dit probleemloos en zo gemakkelijk dat veel klanten er voor kiezen dit zelf te doen. Je kunt, ook als volledige leek op dit gebied met een korte startinstructie zo aan de slag.

Een WordPress site maken ‘from scratch’ vergt natuurlijk wel enige kennis. Het installatieproces, de randvoorwaarden waaraan de host moet voldoen, de initiële keuzes die je moet maken zijn alle belangrijk. Bij NetTactics zijn inmiddels een behoorlijk aantal WordPress sites gemaakt en hebben we een standaard ontwikkeld die een stabiel WordPress-platform voor de klant garandeert.

Dagelijks in beweging

Digitale communicatie staat nooit stil. Welke boodschap of welk nieuws je ook wilt overbrengen, je bent tegenwoordig dagelijks digitaal in beweging. En juist daarom wil je met gemak je site en/of winkel kunnen updaten, automatisch ondersteund door Social Media. NetTactics kan dat allemaal voor u verzorgen en inregelen. Daarna doet het spreekwoordelijke kind de was.

Dat een CMS veel meerwaarde biedt is inmiddels wel duidelijk, maar waarom dan voor WordPress kiezen? Begonnen als eenvoudig blog-platform, is WordPress inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder krachtig CMS. Er is een weelde aan plugins beschikbaar, die voor iedere bedrijfstak wel een oplossing biedt, zodat duur maatwerk overbodig is.

„Ik heb onderzoek gedaan naar wat andere gerespecteerde bloggers gebruiken en WordPress.com is zonder twijfel de Rolls Royce van de platformen. De thema’s zijn adembenemend (zelfs de gratis thema’s!) en alle ondersteunende infrastructuur en informatie is van topklasse.“

Alexis Kanda-Olmstead

Daarnaast staat gebruikersgemak en veiligheid voorop bij dit open-source platform, dat door haar sterke positie in de markt inmiddels door talloze specialisten wordt ondersteund. Geen afhankelijkheid van uw adviseur of leverancier, maar vrije keuze.

Feedback en vragen

Ik ben benieuwd naar uw reactie op dit artikel en stel prijs op feedback. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen!

Samenvatting

  • Iedere website heeft een CMS nodig
  • WordPress is een gebruiksvriendelijk en veilig platform
  • Bijzonder flexibel èn functioneel en breed ondersteund
  • Geschikt voor iedere bedrijfstak en ook voor webshops

wordpress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.